2010. április 21., szerda

A terrárium hóhérja

Egyik reggel arra lettem figyelmes, hogy valami szokatlant tart a karjaiban. Hmm, mondom mi lehet az ami piros és zöld. Eddig ilyet sose evett. Aztán rájöttem, hogy hőn szeretett békám volt az. Szegény pára, eddig ketten is tök jól el voltak a hóhér ketrecében, most meg csak így vége az életének. Nem sokkal később a másikat is elkapta, de őt sikerült kimenteni. Most hossza felépülésbe kezdett. Majd meglátjuk mi lesz az eredménye.
Íme őkelme a hóhér :
Mikor elkapta a tücsköt azt mondtam, max kevesebb kaja marad a békák számára. Nem semmi milyen reflexe van egy ilyen állatnak.
Aztán szépen felfalta az össze törpe tarisznya rákomat.



És végül főfogásnak a békámat választotta. No persze ezt nem egy nap alatt.


Nagyítás csak erős idegzetűeknek. Lakik még melette egy másik óriás tarisznya rák is. Ő jóval félénkebb. Két lábát le is kapta a hóhér. Most már úgy néz ki, hogy újra ki fog nőni. Milyen jó is a rákoknak :)
Őkelme már kétszer vedlett eddig. Remélem nem az utolsó volt. Nagyobb testű rákoknál ez a vedlés veszélyes is lehet, főleg ha van egy másik rák aki még hajkurássza is őt közben.

2 megjegyzés:

  1. hát barátom te nagyon nem értesz a rákokhoz...

    VálaszTörlés
  2. megtudnád mondani milyen fajta rák? mert a páromnak keresek már ilyet régóta, mióta megláttuk egy kereskedésben egy kirándulás alkalmával. előre is köszönöm

    VálaszTörlés